Угоду про реверс газу зі Словаччини підпишуть цього тижня

Вівторок, 10 грудня 2013, 19:51

Україна і Словаччина частково підписали угоду про реверсні поставки газу в Україну, а повне підписання документа очікується до кінця тижня.

Про це повідомила Марлен Холцнер, прес-секретар комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, передає УНІАН.

"Підписання не відкладеться. Ми впритул наблизилися до повного підписання. Угода вже підписала одна сторона, і зараз його текст відісланий для підписання іншій стороні", - сказала прес-секретар.

При цьому вона не уточнила, яка зі сторін - Україна чи Словаччина - вже підписала угоду.

Реклама:

"Раніше були плани, що буде угода підписана разом представниками України та Словаччини, але ці плани існували до демонстрацій протесту в Києві, і українці вирішили не їхати до Братислави на підписання, а було погоджено, що спочатку підпише одна сторона, а потім відішле текст угоди для підписання іншій стороні", - сказала Холцнер.

За її словами, одна сторона вже підписала, а друга підпише до кінця тижня. Також Холцнер зазначила, що підписанти угоди про реверсні постачання більше 10 млрд кубометрів газу на рік - український і словацький оператори газопроводів "Укртрансгаз" і EUStream.

Як наголошується, обидві сторони повинні побудувати газопровід - перемичку для реверсних поставок газу, які планується почати з другої половини наступного року.

Проти реверсних поставок в Україну газу з Словаччини різко виступає російський "Газпром".

Як повідомлялося, 6 грудня українська делегація проігнорувала церемонію підписання меморандуму про реверсивні поставки газу зі Словаччини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: