"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович про МВФ: нам такі кредити не потрібні

Вівторок, 10 грудня 2013, 15:54

Президент Віктор Янукович каже, що питання відновлення співробітництва з Міжнародним валютним Фондом майже вирішене, але Україна може не погодитися на умови позики.

Про це він сказав на зустрічі з президентами України.

"До речі, вчора у мене була розмова з віце-президентом США Джо Байденом, який мені сказав, що майже вирішене питання кредиту МВФ. Проте, я йому сказав, якщо будуть такі умови, які Фондом пропонуються – заморозити заробітні плати, підвищити ціни на газ, то нам такі кредити не потрібні. Не потрібні нам такі кредити", - заявив він.

За словами Януковича, переговори будуть відновлені, але на прийнятних для України умовах.

Реклама:

"Якщо нам нададуть умови, які нам будуть підходити, ми будемо йти цим шляхом. Але ми розраховуємо, відверто кажу, ми розраховуємо і завжди розраховували тільки на власні сили. Ми бачимо, як підняти рівень економіки. Ми бачимо, як зберегти зростання заробітної плати, так воно невелике – в межах 10%, але для людей це надія", - наголосив президент.

"Інтерес держави простий – сьогодні всім потрібно працювати на економіку. Для цього потрібна стабільність і порозуміння", - додав він. 

Як раніше повідомлялося, засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду для обговорення консультацій з Україною за зобов'язаннями щодо валютного режиму і першого пост-програмного моніторингу заплановане на 16 грудня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!