Королевська придумала, як боротися із зарплатною заборгованістю

Субота, 9 листопада 2013, 15:06

Мінсоцполітики запропонувало пакет антикризових заходів щодо прискорення погашення боргів із заробітної плати до кінця поточного року.

Про це сказала сіністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради питань заборгованості із зарплат, повідомляє прес-служба міністерства.

"Мінсоцполітики запропонувало пакет антикризових заходів щодо прискорення погашення боргів із заробітної плати до кінця поточного року. Пакет передбачає затвердження урядом окремого розпорядження, який передбачає низку заходів щодо підвищення платіжної дисципліни на підприємствах усіх форм власності, виявлення та усунення причин несвоєчасної виплати заробітної плати, а також посилення контролю за своєчасною виплатою заробітної плати", - сказала Королевська.

Реклама:

Крім того, вона нагадала, що 9 жовтня уряд вже виділив місцевим бюджетам 2,1 млрд гривень для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Також підготовлено пропозиції щодо створення гарантійної установи, яка дозволить вирішити питання боргів підприємств-банкрутів.

"Міністерство очікує від центральних та місцевих органів влади максимально об’єктивну інформацію по заборгованості. Тільки так можна оцінити реальну ситуацію та вжити ефективних заходів. В останнє попереджаю, що при виявленні прихованої заборгованості із зарплати будуть вживатися жорсткі заходи", - сказала Королевська.

Як зазначають у прес-службі, порівняно з березнем 2013 року борги державних підприємств скоротилися на 25%, борги комунальних зменшилися на 15%. Борги у приватному та корпоративному секторі зросли на 11%. Сьогодні вони становлять 600 млн гривень.

"Найбільша сума нової заборгованості була допущена: в авіакомпанії "Аеросвіт" - 149,8 млн. гривень; в КП "Київпастранс" та його структурних підрозділах - 26,5 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: