Колобов розповів, за яким "сценарієм" розроблється бюджет

Середа, 6 листопада 2013, 10:02

Мiнiстерство фiнансiв розробляє проект державного бюджету на 2014 року i розглядає можливiсть вiдстрочки зниження ставок податку на додану вартiсть i податку на прибуток пiдприємств.

Про це повiдомив мiнiстр фiнансiв України Юлiй Колобов, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, проект держбюджету пiсля погодження макроекономiчних показникiв Мiжнародним валютним фондом (МВФ) може бути представлений уже протягом найближчих двох тижнiв - до 20 листопада.

"Ми пiдтримуємо цю норму (вiдстрочення зниження ставок ПДВ i податку на прибуток), тому що якщо суто математично, то це зменшення податкових платежiв приблизно на 25 мiльярдiв", - повiдомив мiнiстр, не уточнивши, в якiй валютi показник.

Реклама:

Водночас вiн спростував iнформацiю про те, що в перехiдних положеннях проекту держбюджету-2014 Мiнфiн уже заклав можливiсть вiдстрочки вищезазначених ставок податкiв. "Такого ще немає... Ми закладаємо те, що ми не будемо знижувати цi ставки", - сказав Колобов.

Вiн наголосив, що нинi Україна перебуває в тiсних консультацiях iз МВФ щодо макроекономiчних показникiв держбюджету-2014.

"Ми нинi перебуваємо в дискусiї, i я наразi не можу говорити (про макропоказники держбюджету). Ми вивчаємо рiзнi варiанти, рiзнi макроситуацiї. Наразi рано говорити, але я думаю, що в найближчi два тижнi буде бiльш зрозумiла, чiтка картина, i ми будемо розумiти, на якiй пiдставi та на чому верстати бюджет", - сказав мiнiстр фінансів.

На уточнювальне запитання, чи можна очiкувати, що проект держбюджету на 2014 рiк буде представлено в найближчi два тижнi, Колобов вiдповiв: "Думаю, так".

Як повідомлялося, за словами Азарова, проект бюджету на 2014 буде поданий до Верховної ради наприкінці листопада.

Нагадаємо, 6 вересня Рада повернула проект державного бюджету на 2014 рік назад в Кабінет міністрів на доопрацювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: