Рада провалила удосконалення пенсійної системи

Вівторок, 5 листопада 2013, 11:38

Верховна рада не прийняла за основу законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

"За" відповідний законопроект №2934, авторами якого виступили депутати від партії "Батьківщина", проголосувало 216 народних депутатів із 226 необхідних.

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" ставило головною метою створення умов для подальшого удосконалення системи пенсійного забезпечення пенсіонерів, забезпечення збалансованості Пенсійного фонду та повноцінного впровадження багаторівневої пенсійної системи в України.

"Законопроект передбачає внесення змін до ряду законодавчих актів, якими пропонується: надати право жінкам виходити на пенсію у 55 років; зняти обмеження права пенсіонера на врахування при розрахунку пенсії заробітної плати за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд  до 1 липня 2000  року періодом до 1 січня 2016 року", - йдеться у документі.

Реклама:

Крім того, законопроектом пропонувалося застосовувати в розрахунку пенсії та її перерахунку у зв’язку з набуттям додаткового стажу середню заробітну плату на одну застраховану особу в цілому по Україні за рік, що передує року звернення за призначенням пенсії;  зменшити розміри страхового стажу, необхідного для призначення  пенсії по інвалідності; відновити право на перерахунок пенсії для працюючих пенсіонерів у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

"Також пропонувалося запровадити осучаснення пенсій після двох років з дня їх призначення із врахуванням показника середньої заробітної плати за три календарні роки, що передують року перерахунку", - йдеться у документі.

Також, Рада не підтримала законопроект №2934-1, автором якого виступив народний депутат від Партії регіонів В.Зубик, щодо удосконалення пенсійного забезпечення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: