Україна і Словаччина підпишуть угоду про реверс наступного тижня

Четвер, 28 листопада 2013, 12:35

Словаччина та Україна підпишуть угоду про реверсних поставках газу Україні обсягом понад 10 мільярдів кубічних метрів наступного тижня.

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив в інтерв'ю "УНІАН".

"Надійшов Договір від наших партнерів. Ми зараз все це обговорюємо, ми все це зараз обраховує, юристи проробляють для того, щоб наступного тижня вже підписати цю Угоду", - сказав Ставицький.

За його інформацією, "мова йде про, щонайменше, 10 мільярдів кубічних метрів газу".

Реклама:

"Це історичний момент, 100 -відсоткова диверсифікація маршрутів постачання газу в Україну ", - додав міністр.

Ставицький також повідомив, що, що Україна почне отримувати газ зі Словаччини з другої половини наступного року і що словацька сторона хоче певних гарантій, що Україна буде брати обсяги не менше десяти мільярдів кубометрів газу.

Як відомо, проти реверсу зі Словаччини активно виступає російський "Газпром". Україна зробила технічне прокачування газу зі Словаччини в середині травня цього року і вже отримує газ у реверсному режимі з Польщі та Угорщини.

Нагадаємо, 27 листопада Ставицький повідомив, що Україна отримала проект угоди зі словацьким оператором "Eustream" про можливість прокачування газу по території Словаччини в Україну і має намір довести обсяг прокачування до 10 млрд кубометрів палива на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: