"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Рошен" зможе повернутися на ринок РФ - Росспоживнагляд

Вівторок, 26 листопада 2013, 15:29

Компанія "Рошен" в майбутньому зможе відновити постачання кондитерської продукції на російський ринок.

Про це повідомили в Росспоживнагляді, передає "Інтерфакс-Україна".

За інформацією видання, у вівторок в Росспоживнагляді відбулася зустріч з керівництвом державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

"В рамках досягнутих домовленостей Держспоживінспекцією Росії будуть вжиті заходи приведення нормативної документації у відповідність з сучасними вимогами, забезпечення лабораторного контролю кожної партії в акредитованих лабораторіях", - сказали в Росспоживнагляді.

Реклама:

За словами представників російської компанії, дані заходи дозволять почати процедуру поетапного відновлення постачань продукції фабрик кондитерської корпорації "Рошен" на російський ринок.

У російській санітарній службі зазначили, що питання про якість та безпеку продукції кондитерської корпорації Roshen розглядалося в рамках підписаного у вересні 2012 року меморандуму про взаєморозуміння між Росспоживнаглядом і Держспоживінспекцією про співробітництво у сфері захисту прав споживачів.

"Досягнуто домовленість про проведення спільних консультацій з питань забезпечення якості та безпеки продукції українських виробників із виїздом російських експертів до України", - заявили в Росспоживнагляді.

Як повідомлялося, у липні Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

У середині серпня на переговорах у Москві колишній керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко і міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк домовилися про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: