ЄБРР занепокоївся реформами в Україні

Середа, 20 листопада 2013, 17:24

Реалізація реформ в Україні зіткнулася з серйозними труднощами, заявив Європейський банк реконструкції та розвитку.

Про це повідомляє "Forbes-Україна", з посиланням на "Reuters".

"Україна - це країна, що викликає у нас сильне занепокоєння", - зазначив головний економіст ЄБРР Ерік Берглоф.

"Вони зараз переживають період, коли повинні бути прийняті стратегічні рішення. Економіка - під серйозною напругою, фінансова ситуація змушує бажати кращого", - сказав Берглоф.

Реклама:

У звіті ЄБРР особливо підкреслюється, що в 2013 році, вперше з часу введення критеріїв процесу трансформації в 1994 році, число понижуючих індикаторів, таких як приватизація і конкуренція, - виявилось вище числа підвищуючих.

Без подальшого удосконалення економічних і політичних інститутів, процес поступового вирівнювання економік, що розвиваються з найбільш розвиненими економіками в деяких країнах може зупинитися, а в багатьох - істотно сповільнитися, вважають в ЄБРР.

"Тільки центральноєвропейські та балтійські країни досягнуть або перевищать 60% середнього для 15 країн ЄС показника доходу на душу населення в найближчі 20 років. Більшість країн з перехідною економікою залишаться значно нижче цього показника", - зазначено у звіті.

Причиною відсутності прагнення до проведення структурних реформ, таких як приватизація, автори звіту називають глобальну фінансову кризу і її наслідки: "Тривалий період жорсткої економії з 2008 року призвів не тільки до втоми від реформ, а й до відмови від реформ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!