МОЗ закупило "швидких" на 860 мільйонів

Середа, 20 листопада 2013, 09:03

МОЗ за результатами тендеру уклало низку угод на постачання 1309 автомобілів швидкої допомоги на суму 859,96 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, угоди укладено з на ті ж суми і з тими ж постачальниками, чиї пропозиції були акцептовані 1 листопада: ПрАТ "НВО "Практика" на суму 713,69 млн гривень, ІП "АІС-Столиця" на 48,92 млн гривень та ТОВ "Ілатанмед" – 97,35 млн гривень.

МОЗ опублікував протокол відхилення пропозицій, якого не було на момент акцепту, пише видання.

Реклама:

"З’ясувалось, що дешевша заявка ТОВ "Сіті транспорт груп" Ігоря Чуркіна ("Львівський автобусний завод") була відхилена через формальні претензії. На підтвердження свого досвіду компанія надала рахунок-фактуру та накладну до аналогічного договору від 23 жовтня 2012 року російською мовою без перекладу на українську, що не відповідало вимогам МОЗ. Також фірма Чуркіна не надала рішення загальних зборів учасників, яким посадовій особі учасника тендеру було дозволено право підписувати угоди на суму понад 50 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, тендерний комітет МОЗ також відхилив заявку польської компанії "AMZ-Kutno" Sp. Z o.o ("АМЗ-Кутно"), не зважаючи на те, що вона була дорожчою від переможця.

За даними програми "Знак оклику" телеканалу TVi, НВО "Практика" продала МОЗу швидкі на базі французьких "Пежо", які будуть начинені іноземним обладнанням. Вартість "швидких" становитиме 650 тис гривень.

НВО "Практика" належить Олегу Висоцькому. У 2006 році його було призначено головою Держкомітету з питань технічного регулювання та споживчої політики. Тоді уряд очолював Юрій Єхануров. В свою чергу Єхануров був президентом Спілки малих підприємств України, а Висоцький у цій структурі був віце-президентом.

Після відставки уряду Єханурова Висоцького теж звільнили з державної посади і він повернувся до "Практики". У 2011 році "Ощадбанк" купив у фірми Висоцького майже дві сотні інкасаторських броньовиків за 100 млн гривень.

Як повідомлялося, МОЗ планувало закупити 1,412 тисяч автомобілів на загальну суму 922 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!