"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія приєдналася до торгового конфлікту Японії і України

Вівторок, 19 листопада 2013, 16:31

Росія направила запит на приєднання до консультацій з урядом України, ініційованим Японією, відповідно до угоди Світової організації торгівлі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, яке розповсюдила СОТ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Експорт легкових автомобілів з Росії, який потрапив під дію цих захисних заходів, оцінювався в 2012 році в 300 млн доларів, що становило близько 30% всього експорту таких пасажирських транспортних засобів", - йдеться повідомленні.

Російська сторона додає, що частка експорту в Україну легкових автомобілів з робочим об'ємом двигуна від 1000 до 1500 куб см у вказаний період становила більше трьох чвертей усього російського експорту таких легкових автомобілів.

Реклама:

Як повідомлялося, Японія в кінці жовтня ініціювала консультації з Україною з приводу введених навесні цього року обмежень імпорту легкових автомобілів.

На думку Токіо, ці заходи були введені врозріз з положеннями Генеральної угоди з тарифів і торгівлі та угодою СОТ про захисні заходи.

Японська влада вважає, що у Києва були відсутні достатні підстави для введення таких обмежень (збільшення імпорту, серйозної шкоди для вітчизняної промисловості, причинно-наслідкові зв'язки).

Крім того, на думку Токіо, були порушені процедурні вимоги при введенні захисних заходів.

На минулому тижні про рішення приєднатися до цих консультацій заявив ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!