Чверть мільярда "Донбасенерго" поділили власник та ще кілька фірм

Субота, 16 листопада 2013, 10:01

ПАТ "Донбасенерго" з 18 жовтня по 7 листопада за результатами тендерів уклало низку угод на реконструкцію енергоблоку Слов’янської ТЕС на загальну суму 232,82 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші"  з посиланням на "Вісник державних закупівель".

За інформацією видання, ТОВ "Донбастеплоелектромонтаж" отримає 112,80 млн гривень за реконструкцію допоміжного устаткування.

"Ця фірма у 2012-2013 роках виграла тендери на 1,018 млрд гривень після призначення керівником "Донбасенерго" Едуарда Бондаренка, що раніше очолював фірму "Угольтранс", пов’язану з Віталієм Беляковим, керівником компанії "ДРФЦ" з групи Олександра Януковича", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

 При цьому директор і засновник "Донбастеплоелектромонтажу" Микола Кочергін є сусідом брата директора "Донбасенерго" Ігоря Бондаренка та члена дирекції "Донбасенерго" Олексія Куракова.

ТОВ "Енергосетьстрой" отримає 46,52 млн гривень за реконструкцію магістральних золошлакопроводів і багерної насосної станції, заміну електродвигуна живильного насоса ЖЕН №2 та реконструкцію розподільчих пристроїв РПВП 0,4 кВ, 7НБ, 7НВ, 7НД із заміною панелей щита.

Фірму заснували жителі Світлодарська Михайло Цурак і Михайло Борискін. Загалом фірма виграла державні тендери на 79,58 млн гривень.

Київське ТОВ "Мережевий стандарт" отримає 25,69 млн гривень за реконструкцію електроустаткування секції 6кВ-7РВ, 7РГ РПВП-6кВ.

Харківська компанія "Гранд-інжиніринг" пропонувала виконати ці роботи за 22,48 млн гривень, однак дешевша заявка була відхилена через прострочену виписку та відсутність нумерації на кількох сторінках у конкурсній заявці.

ТОВ "Будівельна компанія "Віра" отримає 24,26 млн гривень на будівництво полігона для складування будівельних відходів, отриманих після розбирання будівель та споруд при реконструкції енергоблоків № 6 і № 7 Слов’янської ТЕС.

Окрім цих двох фірм участь у тендері також намагалися взяти ТОВ "Карпатибудінвест" з угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка  та ТОВ "Хозхімсервіс" Давіда та Алли Кізіменко.

Першого відхилили за несплачене забезпечення пропозиції та неправильно виписані умови договору, які суперечили вимогам замовника. Друга фірма також неправильно оформила умови договору й одну довідку, а також не завірила всі сторінки.

Як повідомлялося, у серпні компанія "Енергоінвест холдинг" екс-нардепа від Партії регіонів Ігоря Гуменюка придбала у держави 60,8% акцій "Донбасенерго" за 718,92 млн гривень.

Після цього "Донбасенерго" провело тендери на будівельні роботи на 364,41 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!