"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров похвалився нереальним врожаєм

П'ятниця, 15 листопада 2013, 17:01

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про те, що поточний рік Україна завершить із рекордним за всі роки врожаєм.

Про це прем'єр написав на своїй сторінці в Facebook.

"І хоча ще не повністю завершені осінньо-польові роботи, нам належить прибрати ще близько 700 тисяч га зернових, вже цілком очевидно, що ми завершимо цей рік з рекордним за всі роки врожаєм", - заявив Азаров.

За його словами, врожай буде більше 61 млн тонн. Це велике досягнення нашого аграрного сектора і дуже серйозна підтримка зусиль з підтримання фінансово-економічної стабільності в нашій країні.

Реклама:

"Цього року зібрали дуже гарний врожай овочів, фруктів, зростає поголів'я великої рогатої худоби і на цій основі реалізується політика стабільних цін, а там, де це можливо, і зниження цін", - зазначив прем'єр-міністр.

Також він додав, що активно запрацювала програма "Рідне село" - це створення заготівельно-збутової мережі, яка дасть можливість значно спростити шлях продукції сільського господарства від виробника до покупця.

"У Києві крім традиційних ярмарків, яких ми цього року провели майже в 1,5 рази більше, починає працювати мережа автомагазинів. Цей проект охопить понад 100 великих міст України", - заявив Азаров.

Водночас, за даними Державної служби статистики, на 1 листопада 2013 року порівняно з минулим роком було зібрано на 6,4% менше озимого жита, гречки - на 25,1% менше, рису - на 39,7%, цукрових буряків - на 37,2%, картоплі - на 4,5%, овочів - на 2,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!