Холдинг Ахметова розпочав поставки газу з Польщі

Четвер, 14 листопада 2013, 12:30

Найбільший приватний енергетичний холдинг ДТЕК розпочав постачання природного газу з Польщі за контрактом з нафтогазовою компанією PGNiG, і планує імпортувати в листопаді 2013 року до 50 млн куб. м.

Про це сказав журналістам директор з комерційної діяльності ДТЕК Андрій Фаворов, передає "УНІАН".

"Ми завершили тести по польському напрямку і почали повноцінні поставки. У поточному місяці компанія планує імпортувати до 50 млн куб м газу і приблизно аналогічний обсяг у наступному місяці", - сказав Фаворов.

Також Фаворов повідомив, що компанія продовжить здійснювати поставки газу з території Угорщини, які ДТЕК налагодив з липня 2013 року, за умови економічної доцільності.

Реклама:

"В Угорщині ринок складний, неглибокий з точки зору кількості газу та обмеженості числа сховищ. Споживання газу в Угорщині може зрости, якщо температура зміниться, тому мені важко робити прогнози за обсягом, який ми можемо імпортувати. Ми готові розглянути можливість імпорту до 50-100 млн куб. м на місяць за умови економічної доцільності", - зазначив Фаворов.

Нагадаємо, польська компанія PGNIG розірвала контракт з НАК "Нафтогаз України" на імпорт газу до Польщі, який українська компанія перестала виконувати з 2011 року, пояснивши це змінами українського законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: