"Ельдорадо" оштрафували на 100 мільйонів за продаж контрафакту

Середа, 13 листопада 2013, 13:31

Державна інспекція України по захисту прав споживачів оштрафувала торговельну мережу "Ельдорадо" на понад 100 мільйонів гривень за невиконання припису про заборону продажу товарів певних марок.

Про це сьогодні повідомив глава Держспоживінспекції Сергій Орєхов, передає УНІАН.

"У листопаді поточного року щодо мережі "Ельдорадо" було винесено постанову про накладення штрафних санкцій на суму понад 100 мільйонів гривень", - сказав Орєхов.

Він нагадав, що раніше Держспоживінспекція зафіксувала продаж у мережі більше 20 найменувань продукції, які не відповідають встановленим українським законодавством вимог.

Реклама:

За інформацією видання, 7 серпня Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів повідомила про введення заборони на реалізацію в Україні китайської електропобутової техніки торгової марки "інтерлайн", імпортером якої для мереж "Епіцентру" і "Ельдорад" є ТОВ "КП Емір".

У Держспоживінспекції відзначили, що рішення ухвалене через те, що в результаті перевірки продукції "інтерлайн" у Києві встановлено, що вона не відповідає законним вимогам по якості продукції.

Крім того, інспекція встановила, що продукція "інтерлайн" є контрафактною.

Держспоживінспекція звернулася до Генеральної прокуратури з приводу невиконання торговими мережами "Епіцентр" і "Ельдорадо", а також підприємствами, що здійснюють торгівлю через інтернет, заборони на продаж китайської побутової електротехніки "інтерлайн".

Державна інспекція України по захисту прав споживачів оштрафувала ще одну компанію - "Комфі-Трейд" - на 85 тисяч гривень за невиконання припису про заборону продажу товарів певних марок.

Як повідомляє видання , про це сьогодні повідомив глава Держспоживінспекції Сергій Орєхов.

"На сьогоднішній день на торговельну мережу "Комфі-Трейд" вже накладено штраф у розмірі 85 тисяч гривень за невиконання припису", - сказав Орєхов.

За інформацією Орєхова, Держспоживінспекція зафіксувала порушення, які були допущені магазинами мережі при торгівлі електрочайниками Kenwood і Phillips, тепловентиляторами Delonghi, холодильниками-морозильниками Indesit.

"Ці марки були обрані для перевірки, виходячи зі статистичних даних причин виникнення пожеж", - сказав Орєхов.

Як повідомлялося, також Державна інспекція України по захисту прав споживачів оштрафувала торговельну мережу "Ельдорадо" на понад 100 млн гривень за невиконання припису про заборону продажу товарів певних марок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!