"Чорноморнафтогаз" купив електродів на 3 мільйони, переплативши вдвічі

Середа, 13 листопада 2013, 10:32

ДАТ "Чорноморнафтогаз" за результатами тендеру уклало угоду ПВКФ "Юкон" на постачання 44 тонн електродів на 2,68 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, електроди різних марок придбано по цінам, які значно перевищують ринковий рівень.

"Наприклад, 14 тонн електродів УОНИ 13/45 (13/55) Ø 3мм придбано по 37 тис гривень за тонну. Разом з тим,роздрібна ціна на них майже удвічі нижча - 21 грн./кг. Електроди УОНИ 13/55 Ø 5мм придбано по 36 тис грн./т, тоді як їх можна придбати по 15 тис грн./т", - пише видання.

Реклама:

На тендер також подавала заявку торгова компанія "Алиста", яка пропонувала всю партію електродів за 1,43 млн гривень.

Однак вдвічі дешевшу заявку було відхилено через формальні претензії. Платіжне доручення про перерахування грошових коштів у складі пропозиції конкурсних торгів надано, але не прошито разом із пропозицією. Також не було довідки про те, що представника компанії не було притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення у сфері держзакупівель, йдеться у повідомленні.

Приватну виробничо-комерційну фірму "Юкон" заснував мешканець Миколаєва Юрій Коноваленко.

"Юкон" виграв свій перший тендер в системі "Чорноморнафтогазу" після того, як державну компанію цього року очолив Сергій Головін. Він раніше працював у "Надрах України" під керівництвом Едуарда Ставицького, нинішнього міністра енергетики та вуглепрому.

Як відомо, раніше "Чорноморнафтогаз" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ Компанія "Галнафтоінвест" на постачання 1230 тонн тампонажного цементу на 2,18 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!