"Правекс-банк" купує український спортсмен-банкір - ЗМІ

Понеділок, 11 листопада 2013, 13:39

Наприкінці минулого тижня стало відомо про продаж "Правекс-банку".

Про це пишуть "Вести".

"Сторони вийшли на фінішну стадію в процесі покупки", - розповіло джерело, близьке до операції. Воно повідомило, що покупцем 100% акцій банку, що належали італійській групі Intesa Sanpaolо, стане співвласник невеликого банку "Національний кредит" (у рейтингу Нацбанку займає 81 місце з 178 банків) - Андрій Оністрат.

Офіційно ці дані поки не підтверджують, але і не спростовують, пише видання.

Реклама:

"Акціонери дійсно ведуть переговори про покупки в банківському секторі. Однак у цих переговорах вони пов'язані угодою про конфіденційність", - сказав прес-секретар банку "Національний кредит" Юрій Павлов.

Джерела не розголошують обсяг угоди, а фінансисти тільки анонімно роблять на цей рахунок приблизні розрахунки.

За їх оцінками, вартість "Правекс-банку" оцінили в 40%-60% розміру його капіталу - в 400-600 млн гривень. Тобто в 10-15 разів менше того, що п'ять років тому за банк заплатила італійська група під час купівлі його у попереднього власника - екс-мера Києва Леоніда Черновецького: банк був проданий за 750 млн доларів.

"Навряд чи Оністрат купує "Правекс" самостійно, швидше за все, він приверне до цієї оборудки своїх партнерів-акціонерів по банку "Нацкредит" - чи Валерія Горбаня, чи Ігоря Бобнева", - припустив заступник голови одного з київських банків.

Очікується, що операція з купівлі "Правекс-банку" буде повністю завершена в початку 2014 року. А з весни майбутнього року експерти прогнозуюють запуск злиття купленого банку з банком "Національний кредит", яким сьогодні володіє Андрій Оністрат.

Як відомо, відхід з України італійської Intesa Sanpaolo пояснюють відразу декількома причинами. У першу чергу "збитками, в які вилилися списання неповернень за кредитами в останні роки: якщо ще на початку 2009 року.

"Правекс-банк" показував прибуток на рівні 443 млн гривень, то за підсумками третього квартал 2013 року пішов у "мінус" на 165,7 млн гривень. Другий істотний фактор - нові пріоритети материнської структури.

Нагадаємо, Оністрата знають не тільки у фінансовій сфері, а й у спортивній: він став кращим мотогонщиком України в класі SBK у змаганнях з шосейно-кільцевих перегонів, а останнім часом захопився бігом - бере участь у марафонах (у тому числі, у міжнародних по серії World Marathon Majors).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: