Київ позичить в Укрексімбанку півмільйона на метро

П'ятниця, 1 листопада 2013, 15:24

Київ залучить у Укрексімбанку кредит на суму 500 млн гривень на завершення будівництва станції метро "Теремки".

Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Укрексімбанк. Ми з ним працюємо. Це державний банк", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи вибраний банк для залучення даного кредиту.

При цьому Попов в черговий раз підтвердив інформацію про майбутнє підвищення тарифів на проїзд у метрополітені, але підкреслив, що вартість разової поїздки буде нижче, ніж 5 гривень.

Реклама:

Голова КМДА також підтвердив, що станція метро "Теремки" буде відкрита до Дня визволення Києва від німецько-фашистських загарбників, який відзначатиметься 6 листопада.

Як повідомлялося, Київська міськрада дозволив департаменту транспортної інфраструктури КМДА залучити в поточному році під державні гарантії кошти шляхом оформлення кредиту в сумі, що не перевищує 500 млн гривень, для завершення будівництва станції метро "Теремки".

Термін залучення кредиту не повинен перевищити 60 місяців, а максимальна процентна ставка по кредиту не повинна перевищити 10%.

Згідно з рішенням, витрати з повернення та обслуговування позики здійснюються за рахунок власних коштів КП "Київський метрополітен", які будуть враховані в тарифі на перевезення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: