Видавці книг Януковича забудують скандальний сквер у Донецьку

П'ятниця, 1 листопада 2013, 11:04

Скандальний сквер по вулиці Петровського у Донецьку, де у березні були вирубані дерева, залишився в оренді у ТОВ "Альфа Строй Индастри".

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 28 жовтня, пишуть "Наші гроші".

Як пише видання, цю ділянку площею 0,51 га "Альфа Строй Индастри" отримало в оренду строком на 10 років у 2009 році. Тут планується будівництво торгово-адміністративного комплексу.

"Навесні цього року у цьому сквері, який був чи не останньою зеленою зоною в районі, вирубали дерева. Після шумного протесту місцевих жителів, міськра рада розірвала договір оренди із "Альфа Строй Индастри". Остання оскаржила це рішення і виграла у всіх трьох судових інстанціях", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Судами встановлено, що акт обстеження ділянки, на основі якого міськрада прийняла рішення про розірвання договору оренди, складений за відсутності представника фірми і не містить даних про кількість та вид знесених дерев, а також час їх вирубки. Ще один наданий міськрадою акт перевірки Держекоінспекції суд не прийняв, тому що він складений аж на початку серпня, тоді як договір оренди міськрада розірвала 27 березня.

Засновниками ТОВ "Альфа Строй Индастри" є Володимир Нестеренко, Геннадій Устіменко, Андрій Голядкін і Сергій Сівцов. Нестеренко і Устіменко були засновниками ТОВ "Друкарня "Новий світ", яке у 2011 році за 16,4 млн гривень купило права на видання творів президента Віктора Януковича. А президент вніс ці гроші у свою декларацію про доходи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!