Акціонери "Української біржі " відмовилися продавати акції москвичам

П'ятниця, 1 листопада 2013, 08:59

Спроба Московської біржі скупити 32% акцій "Української біржі" у міноритарних власників, щоб почати процес злиття майданчика з ПФТС, не вдалася.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, 31 жовтня закінчився термін надання міноритаріями "Української біржі" (УБ) заявок на продаж акцій майданчика для викупу ТОВ "Біржовий центральний контрагент", підконтрольному Московській біржі (МБ).

Російські акціонери УБ (частка 43%) розраховували викупити за 0,8 номіналу (800 гривень) рівно 32% (8 тис паперів), щоб отримати необхідну кількість голосів для прийняття рішення про злиття з біржею ПФТС (50% +1 акція).

Реклама:

Згідно з даними видання, до Сбєрбанку Росії, як посередника надійшло всього дві заявки . ТОВ "Неттрейдер Україна" запропонувало 100 акцій (0,4%), ще 150 (0,6%) - КУА "Трійка Діалог Україна".

"Була запропонована ціна, і акціонери вирішили "зафіксуватися", - сказав глава "Неттрейдер Україна" Євген Тяпкін. Заявки МБ обіцяла задовольнити лише при пакеті 32%.

На МБ не визначились з подальшими діями.

"На даний момент йде підведення підсумків і звірка ув'язнених попередніх договорів на продаж акцій . Плануємо підбити підсумки угоди в листопаді", - відповіли в прес-службі.

Минулого тижня представник МБ Сергій Данов, що займає посаду заступника голови правління ПФТС, пригрозив акціонерам УБ появою питання про ліквідацію біржі, якщо ті не погодяться з офертою.

"На даний момент це питання про ліквідацію на порядку не стоїть", - запевнив джерело на МБ.

За словами співрозмовника в МБ, пропозицію про викуп по 0,8 номіналу було "пробним".

Акціонери УБ не згодні на продаж акцій навіть за ціною трохи вище 0,8 номіналу.

"Якщо не буде адекватних умов з обміну, то я не буду продавати. На умови, які озвучувалися , - конвертація за вартістю активів 1 до 4 - я не згоден", - відповів член біржової ради УБ Олексій Сухоруков (на початок року володів 3,92% акцій УБ).

На кінець 2012 року грошових коштів у УБ було 19 млн гривень, у ПФТС - 73 млн гривень.

Сухоруков зазначив, що така позиція консолідована, і її дотримуються багато акціонерів .

Нагадаємо, "Московська біржа" володіє 50% +1 акцій біржі ПФТС і 43% акцій "Української біржі".

Як повідомлялося, Московська біржа збільшила чистий прибуток на 22% за 2012 рік до 8,2 млрд рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: