Shell знайшла сланцевий газ у Харківській області

Субота, 5 жовтня 2013, 12:44

У Харківській області розвідувальне буріння на свердловині "Біляївська-400", яке веде компанія Shell в рамках договору про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", підтвердило наявність запасів нетрадиційного газу.

Про це заявив заступник голови ОДА Юрій Сапронов в інтерв'ю каналу "Банківське телебачення", передає "УНІАН".

"Перший етап підходить до завершення: розвідувальне буріння компанії Royal Dutch Shel в Первомайському районі на свердловині "Біляївська -400" повністю завершено. Повністю пройдені проектні 5 тис. м, і, за даними фахівців, результат: газопроявлення - позитивне", - заявив Спронов.

Він висловив сподівання, що видобуток нетрадиційного газу в промислових обсягах в Україні дозволить повністю забезпечити внутрішні потреби країни, а надалі - вийти на ринок експорту газу.

Реклама:

"Ми сподіваємося, що Україна до 2020 року зможе повністю забезпечити внутрішні потреби населення і промисловості в газі, а в майбутньому стати газовим експортером. Це шлях до енергетичної незалежності країни", - сказав Сапронов.

Нагадаємо, в червні Shell і ПАТ "Укргазвидобування" почали будівництво майданчика для буріння другої свердловини в Харківській області. Пошукова свердловина Ново-Мечебилівська-100 стане другою свердловиною (перша - Біляївська-400), яка буде побудована в рамках проекту спільної діяльності Shell і "Укргазвидобування".

Частки Shell і ПАТ "Укргазвидобування" в даному проекті становлять 50 % кожна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: