"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В НБУ заспокоюють: конвертації валютних вкладів у гривню не буде

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 18:21

Інформація про можливі ініціативи Національного банку щодо конвертації валютних вкладів громадян в гривню не відповідає дійсності.

Про це заявив член правління Нацбанку Олександр Дубихвіст, передає УНІАН.

"Це не відповідає дійсності, суперечить здоровому глузду", - відповів він на питання про можливу конвертацію валютних вкладів громадян у банках.

За словами Дубихвіста, зараз в рамках заходів щодо зниження доларизації національної економіки Нацбанк удосконалює політику обов'язкового резервування, диференціації відрахувань банків у Фонд гарантування вкладів залежно від частки валюти в портфелі вкладів банку.

Реклама:

При цьому ніякі ініціативи щодо вкладів громадян Нацбанком не розглядаються. "Про такий захід у нас не може бути й мови", - додав член правління НБУ.

Як відомо, раніше, постановою № 365 від 16 вересня регулятор зобов'язав банки зараховувати банківські перекази в іноземній валюті в межах України на рахунки одержувачів у гривневому еквіваленті.

Також з 30 вересня Нацбанк втретє в поточному році підвищив норми обов'язкового резервування за коштами в іноземній валюті.

Раніше повідомлялося, що чиновники Нацбанку з метою уникнення девальвації і можливого дефолту відпрацьовують одразу кілька варіантів можливих заходів з вилучення валюти у населення.

Один з них - повернення валютних депозитів населення в гривні за курсом НБУ при достроковому знятті або при завершенні депозиту в строк - за комерційним курсом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!