МВФ наполягає на підвищенні Україною цін на газ для населення

Четвер, 31 жовтня 2013, 10:53

Міжнародний валютний фонд продовжує наполягати на підвищенні Україною цін на газ для населення та забезпеченні гнучкості курсу гривні.

Про це в ході конференції Fitch Ratings повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, передають "Українські новини".

"Необхідно забезпечити гнучкість обмінного курсу, посилення фінансового сектора, реформування енергетичного сектору, тобто, насамперед, підвищення тарифів", - сказав він.

МВФ також вважає за необхідне істотно поліпшити Україною бізнес-середовище

Реклама:

Фонд рекомендує українській владі затвердити пакет заходів з ліквідації дисбалансів в економіці.

"Мова йде про короткострокову і середньострокову перспективу", - додав Ваше.

Він також висловив стурбованість значним фіскальним дефіцитом в Україні, а також квазіфіскальним дефіцитом, що відображає проблеми в енергетичному секторі.

Нагадаємо, місія МВФ під керівництвом Миколи Георгієва працювала в Україні в період з 17 по 29 жовтня для проведення дискусій у рамках консультацій за ст. 4 (зобов'язання щодо валютного режиму) угоди з МВФ за 2013 рік, а також для здійснення постпрограммного моніторингу 

Як повідомлялося, нездатність уряду продовжити співпрацю з МВФ серйозно позначається на економіці України і реальному секторі.

Минулого місяця міжнародне рейтингове агентство Moody`s знизило суверенний рейтинг України до переддефолтного рівня Саа1, назвавши однією з причин такого кроку зменшення ймовірності підписання угоди з МВФ у зв'язку з наближенням президентських виборів 2015 року.

Як повідомлялося, слідом за суверенним були погіршені рейтинги інших українських емітентів, що істотно підвищило вартість залучення бізнесом позикового капіталу.

Нагадаємо, основною проблемою у взаєминах з МВФ останніми роками було небажання української влади підвищувати тарифи на газ для населення і теплокомуненерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: