Україна обговорює з МВФ зниження ставок ПДВ

Вівторок, 29 жовтня 2013, 12:56

Питання про зниження з 1 січня 2014 року ставок ПДВ і податку на прибуток, або перенесення терміну зниження на сьогоднішній день обговорюється з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "УНІАН".

"Це питання є одним з тих, які належить врегулювати на переговорах з МВФ. У них своя точка зору, я думаю, що нам треба знаходити спільну мову, виходячи з того, що, перш за все, нам потрібен збалансований в розумних межах бюджету. Ясно, що бюджет буде дефіцитним, ясно, що ми скорочували дефіцит бюджету і ми повинні утримувати дефіцит бюджету в рамках безпечних для країни параметрів, і тут наші думки з МВФ абсолютно збігаються", - зазначив Азаров.

За його словами, саме виходячи з цієї умови, влада буде вирішувати щодо того, чи піти таки на ту норму, яка в 2010 році закладена в Бюджетний кодекс, або піти на узгоджену позицію з МВФ.

Реклама:

Нагадаємо, МВФ рекомендує Україні відкласти впровадження норм Податкового кодексу , які передбачають зниження з 1 січня 2014 року ставок податку на додану вартість до 17% з 20% і податку на прибуток до 16% з 19%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!