Україна відновила імпорт газу через Польщу

Понеділок, 28 жовтня 2013, 18:05

Україна наприкінці жовтня відновила імпорт природного газу через територію Польщі, призупинений на початку поточного місяця.

Про це повідомив польський оператор "Gaz-System SA", передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними польського оператора, 26 жовтня через цю країну в Україну було поставлено близько 1,4 млн куб метрів, 27 жовтня - близько 1,3 млн куб метрів газу.

Заявка на 28 жовтня становить 3,2 млн куб метрів газу.

Реклама:

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" із жовтня поточного року призупинила реверсний імпорт природного газу через Польщу у зв'язку з тим, що його вартість наблизилася до ціни закуповуваного російського газу.

За даними Державної служби статистики, в серпні 2013 року середня ціна імпортованого з Європи природного газу була лише на 2 долари дешевше за ціну російського газу.

Так, ціна імпортованого в Україну в серпні 2013 року російського природного газу становила 399,3 доларів за 1 тисячу куб метрів, з Європи - 397,3 доларів за 1 тисячу куб метрів.

Імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі розпочався з листопада 2012 року за домовленостями з компанією RWE Supply&Trading GmbH. З квітня 2013 року розпочалися постачання природного газу з боку Угорщини.

Крім того, тривають переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії про можливість подання природного газу до ГТС України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!