"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" і "Нафтогаз" думають про спільний видобуток нафти

Понеділок, 28 жовтня 2013, 14:31

Енергетичні компанії Росії та України планують розробку нафтових родовищ в Азовському та Чорному морях ще до завершення процесу розмежування водних кордонів.

Про це повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи в Донському державному техуніверситеті, передає "Інтерфакс-Україна".

"Компанії наших країн думають, як максимально ефективно використовувати те, що там виявилося, виявлено. Ми поки з Україною не завершили розмежування ні в Азовському, ані в Чорному морях. Але міжнародне право допускає ще до того, як це відбудеться, спільно думати про розробку родовищ, і "Газпром" разом з "Нафтагазом" якраз цим займаються", - повідомив Лавров.

Нагадаємо, ще в 2007 році НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" домовилися про спільну розробку структури Палласа, розташованої в північно-східній частині Чорного моря на кордоні України і РФ.

Реклама:

"Нафтогаз України" вже заявив про завершення сейсмологічних досліджень 3D на структурі та початку інтерпретації цих даних.

Прогнозні запаси вільного газу в межах ділянки Палласа становлять близько 120 млрд куб. м газу (у т.ч. українська частина - 86 млрд куб. м), розчиненого газу - 8,6 млрд куб. м (у т.ч. українська частина - 8,2 млрд куб. м), нафти і газового конденсату - 70 млн тонн (у т.ч. українська частина - понад 45 млн тонн).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!