У Богатирьової хочуть ввести обов'язкове медстрахування з 2017 року

Понеділок, 28 жовтня 2013, 13:35

Міністерство охорони здоров'я ініціює введення загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування з 2017 року.

Про це йдеться в оприлюдненому законопроекті міністерства, передають "Українські новини".

Законопроектом пропонується введення загальнообов'язкового медичного страхування як окремого виду соціального страхування, оскільки медичне страхування має охоплювати все населення, а не тільки працюючих або пенсіонерів.

Страховиком з обов'язкового медичного страхування виступає фонд медстрахування, який пропонується створити як некомерційну самоврядну організацію.

Реклама:

Управління цим фондом пропонується здійснювати на паритетній основі представниками від застрахованих осіб (вибираються всеукраїнськими об'єднаннями профспілок), роботодавців (вибираються всеукраїнськими об'єднаннями роботодавців) і держави (призначаються і звільняються Кабінетом міністрів).

Документ націлений на створення єдиної системи збору та обліку єдиного внеску на обов'язкове медстрахування в частині страхових внесків, які повинні вноситися роботодавцями в розмірі 4,25% від фонду оплати праці.

Також резерви фонду будуть наповнюватися за рахунок залучення коштів державного та місцевих бюджетів на сплату страхових внесків за відповідні категорії застрахованих; залучення коштів фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань; залучення коштів самозайнятого населення.

Передбачається, що зазначений законопроект набуде чинності з 1 січня 2017 року, оскільки за цей час потрібно вжити необхідних заходів щодо реорганізації системи охорони здоров'я для переходу від змісту медустанов до принципів оплати наданих медичних послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!