"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Москвичі погрожують ліквідувати "Українську біржу"

Понеділок, 28 жовтня 2013, 09:03

Московська біржа через свого представника на українському ринку пригрозила міноритаріям можливою ліквідацією "дочки", якщо вони не погодяться на продаж 32% її акцій за ціною, що на 20% нижче номінальної.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, Московська біржа знайшла сильний аргумент, як схилити міноритарних акціонерів "Української біржі" до продажу 32% капіталу майданчика.

"У минулу середу відбулася зустріч акціонерів і менеджерів УБ і ПФТС (в їх капіталі російський інвестор володіє 43% і 50% +1 акція відповідно), на якій обговорювалися стратегічні питання розвитку майбутньої об'єднаної біржі", - пише видання.

Реклама:

Процес злиття буде запущений, якщо до 31 жовтня російський інвестор збере у міноритаріїв заявки на продаж 32% акцій.

"Представник Московської біржі Сергій Данов сказав, що якщо акціонери УБ не погодяться на продаж необхідних москвичам акцій, то вони поставлять питання про ліквідацію " Української біржі " " , - розповів один з учасників зустрічі.

Як повідомляється , цю ж інформацію підтвердили і інші учасники зібрання .

Як повідомлялося , 15 жовтня підконтрольне Московської біржі ТОВ "Біржовий центральний контрагент" (що виступало посередником по операціях на ПФТС) оголосило про намір купити 8 тис акцій УБ за 6,4 млн гривень - по 800 гривень за штуку, що на 20% дешевше від номінальної оцінки.

Цей пакет необхідний МБ для початку процедури злиття УБ та ПФТС, для чого необхідно понад 75% голосів акціонерів кожній з бірж. Заявки на викуп будуть виконані лише тоді, коли їх обсяг становитиме 32%. Агентом виступає український "Сбєрбанк Росії". Пропозиція діє до 31 жовтня.

Міноритарні акціонери УБ тягнуть з остаточною відповіддю на нещедру пропозицію.

"Ліквідація біржі всупереч бажанню міноритаріїв означатиме, що МБ не потрібні ринкові учасники. А навіщо тоді їм ПФТС? Не думаю, що це ймовірний сценарій. Вірю, що ми домовимося", - відповів член біржової ради УБ Олексій Сухоруков (на 31 грудня 2012 року володів 3,92% акцій УБ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!