Microsoft розкритикувала iPad і iWork

Неділя, 27 жовтня 2013, 10:46

Планшети iPad і офісний пакет iWork, який Apple зробила безкоштовним, поступаються за багатьма якостями планшетам на Windows і офісному пакету MS Office.

Про це в офіційному блозі компанії заявив віце-президент Microsoft по зв'язках з громадськістю Френк Шоу, передає "Lenta.ru".

У пості під заголовком "Яблука і апельсини" Шоу проголосив, що планшети Apple призначені головним чином для розваг.

"Допомогти людям вбивати за допомогою планшета час - досить просто. Допомогти їм працювати на планшеті - важче", - написав він.

Реклама:

На думку Шоу, працювати на iPad складно через те, що у нього немає повноцінної клавіатури, трекпада, USB-портів, підставки і карт пам'яті, і він не дозволяє відкривати на екрані кілька програм одночасно.

Всі ці достоїнства, плюс розважальні можливості, є у планшетів на Windows, сказав він.

Шоу також підкреслив, що планшети Surface і Surface 2 завжди поставлялися з безкоштовним MS Office. При цьому вони коштують дешевше, ніж iPad 2 і iPad Air відповідно.

Рішення Apple зробити iWork безкоштовною не є "важливою або дивною" подією, сказав Шоу.

Він зазначив, що безкоштовний iWork не вирішує труднощів, з якими власники iPad зустрічаються через відсутність клавіатури і багато віконного режиму.

Планшети Surface, про які Шоу згадує у своєму пості, розроблені Microsoft. Вони працюють під управлінням операційної системи Windows RT. На планшетах не можна запускати класичні додатки для Windows.

Як повідомлялося, в липні 2013 року глава Microsoft Стів Балмер, визнав, що компанія випустила більше планшетів, ніж могла продати. Збитки від Surface RT в останньому кварталі 2013 фінансового року Microsoft, який завершився в червні, становили 900 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!