У Держстаті кажуть, що заборгованість по зарплаті знову зросла

Субота, 26 жовтня 2013, 14:33

Заборгованість по заробітній платі в Україні у вересні після незначного зниження у квітні-серпні знову зросла на 4,1% і на 1 жовтня становила 1,02 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні Держстату, передає "УНІАН".

Згідно зі статистичними даними, 56,7% від загальної суми боргу сформовано на економічно активних підприємствах. Заборгованість підприємств банкрутів становить 38,6% від загальної суми боргу.

Найбільший обсяг заборгованості - 477,4 млн гривень - сформувався на промислових підприємствах. Найменший обсяг заборгованості - у сфері мистецтва та розваг - 1,15 млн гривень.

Реклама:

У регіональному розрізі найбільший обсяг заборгованості сформувався в Донецькій області - 159,6 млн гривень і в Київській області - 151,8 млн гривень. Найменший обсяг заборгованості зафіксований у Рівненській області - 723 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров назвав неприпустимим можливість зростання заборгованості по зарплатах на українських підприємствах усіх форм власності і закликав місцеву владу жорстко контролювати факти виникнення такої заборгованості.

Він нагадав, що президент Віктор Янукович поставив завдання скоротити заборгованість по зарплаті, незалежно від форми власності підприємства, і в уряді розроблені чіткі графіки скорочення заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: