На відновлення Вуглегірської ТЕС виділили ще 73 мільйони

Субота, 26 жовтня 2013, 13:33

ПАТ "Центренерго" уклало угоду з ТОВ "Спеценергомонтаж" на відновлення системи контролю та керування на енергоблоці ст.№3 І черги Вуглегірської ТЕС.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 73,44 мільйона гривень.

Як зазначається, до кінця березня 2014 року на енергоблоці повинні впровадити автоматичну систему управління технологічними процесами (АСУ ТП). Роботи фінансують за рахунок коштів "Центренерго".

Реклама:

Тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника", посилаючись на необхідність додаткової закупівлі у того самого постачальника: "Спеценергомонтаж" цього року вже отримав підряди на аналогічні роботи в двох інших енергоблоках станції, й оскільки впровадження системи здійснюється за однотипними проектами, говориться в обґрунтуванні, підрядника доцільно не змінювати, пише видання.

Нагадаємо, це вже четвертий підряд "Спеценергомонтаж" на відновлення Вуглегірської ТЕС, і всі їх фірма отримала без відкритого конкурсу з огляду на нагальну необхідність подолання наслідків пожежі, яка сталася в березні цього року.

Перші два замовлення  на загальну суму 198,29 млн гривень фірма отримала у липні: йшлося про капремонт машинного залу й відновлення системи контролю та керування на енергоблоці №1.

У серпні був підписаний аналогічний договір на енергоблок №4 вартістю 73,44 млн гривень. Таким чином на сьогоднішній день "Спеценергомонтаж" отримав замовлень на 345,18 млн гривень.

З урахуванням цих підрядів, за останні п’ять років фірма "Спеценергомонтаж" отримала підряди на 1,025 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: