"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дніпропетровську виділили 152 мільйони євро на метро

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 20:42

Міністр фінансів Юрій Колобов підписав кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком про надання 152 млн євро на завершення будівництва першої черги метрополітену у Дніпропетровську.

Про це повідомляється у прес-службі Міністерства фінансів.

За інформацією прес-служби, розроблений спільний з ЄІБ проект "Завершення будівництва метрополітену у місті Дніпропетровську" передбачає розширення метрополітену на 4 кілометра вздовж проспекту Карла Маркса.

Реалізація Проекту забезпечить з’єднання існуючої гілки метрополітену з центром міста.

Реклама:

Залучення позики передбачається здійснити на найвигідніших довгострокових умовах: загальна відсоткова ставка складає біля 1%, пільговий період - 6 років, строк погашення - 25 років.

Кошти кредиту будуть надані на безповоротній основі Комунальному підприємству.

"Дніпропетровський метрополітен", повернення основної суми боргу ЄІБ буде здійснювати з 2019 року за рахунок коштів державного бюджету, витрати на обслуговування кредиту будуть компенсовані державі Дніпропетровською міською радою.

Як повідомлялося, для реалізації проекту 27 липня 2012 року вже було залучено кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку у розмірі 152 млн євро.

Угоди за кредитом ратифіковані і наразі відповідальним виконавцем здійснюються заходи стосовно виконання умов набуття ними чинності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: