"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російські інспектори не надають акти перевірки "Рошен"

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 18:02

Асоціація "Укркондпром" вважає порушенням міжнародного і російського законодавства неподання Росспоживнаглядом акта перевірки кондитерських фабрик корпорації Roshen в Україні.

"Це є прямим порушенням міжнародного і російського законодавства, що регламентує процедури інспектування", - заявив голова "Укркондпрому" Олександр Балдинюк.

За його словами, під час перевірок інспекторами Росспоживнагляду українських фабрик Roshen не було виявлено жодних системних порушень.

"Інспектори дуже ретельно шукали порушення на фабриках "Рошен", але нічого суттєвого не змогли знайти", - констатував президент "Укркондпрому".

Реклама:

Згідно з повідомленням, Росспоживнагляд підтвердив високий рівень організації виробництва та технологічного процесу на фабриках підприємства, а також належний контроль якості та безпеки продукції.

Балдинюк зазначив, що згідно з російськими нормативними документами, акт перевірки оформлюється безпосередньо після її завершення. Водночас підприємство, що перевіряють, має право внести свої заперечення щодо положень акта, підписати його і отримати копію цього документа.

Президент "Укркондпрому" висловив занепокоєння з приводу того, що до складу інспекційної групи Росспоживнагляду входили представники російського конкуруючого підприємства.

Це, на думку керівника асоціації кондитерів, становить загрозу використанню таких перевірок як інструменту промислового шпигунства проти українських підприємств.

Як повідомлялося , Росспоживнагляд у липні поточного року заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: