Добкін каже, що домовився про продаж 10% сланцевого газу

П'ятниця, 25 жовтня 2013, 14:04

10% вартості видобутого на території Харківської області сланцевого газу буде перераховуватися до обласного бюджету.

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, повідомляє прес-служба обладміністрації.

"Ми домовилися, що 10% від усього видобутого газу на території Харківської області буде залишатися в розпорядженні обласного бюджету", - заявив Добкін.

За його словами, внесення відповідних змін до угоди про розподіл продукції розпочнеться найближчим часом.

Реклама:

Добкін додав, що отримані в результаті цього кошти будуть акумулюватися на спеціальному рахунку.

"Всі кошти будуть надходити на спеціальний рахунок, який дозволить нам акумулювати колосальні кошти, коли почнеться промисловий видобуток сланцевого газу. Це дозволить нам суттєво покращити матеріально-технічну базу житлово-комунального господарства, приділити увагу нашим дорогам і всьому тому, що довгі роки не фінансується", - сказав Добкін.

Як повідомлялося, Україна в 2012 році провела три конкурси на укладення УРП: щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.), Олеської (Львівська та Івано-Франківська обл.) і Скіфської ділянок.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфської - консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40% , оператор), Shell (35%), австрійської OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15% ) і НАК "Надра України" (10%).

Площа Скіфської ділянки - 16,698 тис. кв. км, її територія межує з островом Зміїний. Раніше сумарні інвестиції в Скіфську ділянку було оцінено в 10-12 млрд доларів, прогнозований щорічний обсяг видобутку природного газу - до 3-4 млрд кубометрів, надходження до бюджету - 80-90 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: