Присяжнюк буде поїти школярів фермерським молоком

Середа, 2 жовтня 2013, 17:41

Українських школярів мають годувати фермери, яким необхідно полегшити доступ до тендерів на закупівлю продовольства для шкіл.

Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Він наголосив, що це дозволить збільшити кількість молока у раціоні школярів. Так, незабаром в Україні, запевняє Присяжнюк, пришвидшать впровадження програми "Шкільне молоко".

"Якісне та збалансоване шкільне харчування вкрай необхідне для розвитку дитини. Тому уряд планує пришвидшити роботу над впровадженням спеціальних програм харчування в школах. Так, для всіх учнів 1-4 класів щороку необхідно понад 57 тисяч тонн молока. І після відпрацювання всіх необхідних фінансових інструментів ми розпочнемо їх реалізацію на всій території України", − зазначив міністр.

Реклама:

За його словами, ця програма допоможе ліквідувати проблему дефіциту молока в харчуванні школярів.

Міністр нагадав, що за рекомендаціями МОЗ України дитина у віці від 6 до 12 років повинна отримувати кожен день 200 мл молока, що становить близько 30% добової норми кальцію.

Також Присяжнюк наголосив, що ще одним важливим джерелом для поповнення продовольством шкільних їдалень залишаються дрібні та середні сільгоспвиробники.

Уряд також працює над полегшенням їхнього доступу до тендерів, запевнив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: