"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін візьметься за ціни на інсулін

П'ятниця, 18 жовтня 2013, 09:43

Кабінет міністрів вирішив запровадити пілотний проект щодо державного регулювання цін на препарати інсуліну з грудня.

Про це йдеться в постанові уряду №732 від 14 серпня, передають "Українські новини".

Як повідомляється, Кабмін погодився з пропозицією Міністерства охорони здоров'я щодо реалізації з 1 грудня пілотного проекту з впровадження держрегулювання цін на препарати інсуліну шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі препарати на основі порівняльних (референтних) цін.

При цьому дія пілотного проекту поширюється на препарати (за переліком згідно з додатком), які зареєстровані в Україні під загальноприйнятою назвою "Інсулін", з відповідним дозуванням, формою випуску та упаковкою.

Реклама:

Кабмін встановив, що з 1 лютого 2014 звернення препаратів інсуліну, зокрема їх закупівля за кошти місцевих бюджетів, здійснюється після декларування зміни оптово - відпускної ціни на такі препарати, яка не може перевищувати граничний рівень оптово -відпускних цін на них, розрахований і встановлений відповідно до цієї постанови.

Зокрема, граничні постачальницько - збутові та граничні торговельні (роздрібні) надбавки на препарати інсуліну встановлюються згідно з постановою Кабінету міністрів від 17 жовтня 2008 року № 955 " Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення".

Витрати, пов'язані з відпусткою препаратів інсуліну, здійснюються за рахунок коштів, що передбачаються місцевими бюджетами на охорону здоров'я за Державною цільовою програмою "Цукровий діабет" на 2009-2013 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: