Янукович готовий витратити на Олімпіаду більше, ніж на Євро

Середа, 16 жовтня 2013, 18:56

Витрати на підготовку до Олімпіади-2022 будуть не менше, ніж грошові кошти, витрачені на підготовку до Євро-2012.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час виїзного засідання Ради регіонів у Борисполі, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

"Це питання дуже непросте, ми з вами пройшли Євро-2012", - сказав Глава держави під час засідання.

Янукович акцентував на тому, що можливість проведення в Україні зимових Олімпійських ігор - дуже велика честь для країни.

Реклама:

У той же час, на переконання президента, це питання не повинно перебувати під впливом популізму, а вирішуватися ефективною роботою над підготовкою проекту заявки на право проведення Олімпійських ігор.

Глава держави розповів, що вивчав досвід інших країн, які проводили подібні заходи, зокрема Канади та Росії.

Як зазначив Янукович, витрати на підготовку до Олімпіади будуть не менше, ніж грошові кошти, витрачені на підготовку до Євро -2012.

"Тому коли зараз приймаємо рішення, і це стосується глибоких і величезних капіталовкладень, я невипадково виніс це питання на рішення Ради регіонів. Коли ми розглядаємо це питання, його потрібно приймати свідомо і взяти на себе відповідальність. Ми готові до цього чи ні, шановні колеги?" - сказав президент, звертаючись до присутніх.

Після цього всі учасники засідання проголосували за подачу Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: