Україні на модернізацію житлового фонду необхідно 500 мільярдів

Вівторок, 15 жовтня 2013, 19:21

На проведення модернізації та утеплення житлових будинків Україні необхідно близько 500 млрд гривень.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, передає УНІАН.

"Необхідно терміново дуже великі кошти вкласти в модернізацію житлового фонду України. За даними експертів, цей показник становить близько 500 млрд гривень. Тому тільки за рахунок коштів бюджетів ми такий обсяг забезпечити не зможемо", - сказав Темник.

Також він додав, що одним з головних напрямків роботи міністерства є можливість відпрацювати залучення додаткових коштів для проведення всіх цих заходів.

Реклама:

За його словами, в Україні на обігрів 1 кв метра витрачають у 2-2,5 рази більше, ніж у Європі. Тому Мінрегіон постійно працює над підвищенням енергоефективності житлово-комунального господарства.

"Вже розроблена і подана на розгляд Кабінету міністрів і найближчим часом розглядатиметься програма модернізації системи теплопостачання, яка має бути реалізована протягом 2014-2016", - сказав Темник.

Також він зазначив, що приблизний обсяг фінансування програми становить близько 28 млрд гривень.

Початок реалізації програми заплановано на 2014 рік.

Як повідомлялося, раніше директор департаменту житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Віталій Шаповаленко оцінював потенціал ринку санації застарілого житлового фонду України в близько 400 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: