Новий генплан Києва обійдеться в 500 мільярдів

Понеділок, 14 жовтня 2013, 12:50

Проект нового генерального плану Києва передбачає реалізацію проектів загальною вартість близько 500 мільярда гривень на найближчі 15-20 років.

Про це повідомив начальник комунальної організації "Інститут Генерального плану м.Києва" Сергій Броневицький, передає "УНІАН".

"Що стосується вартості тих заходів, які закладені в Генплані на найближчі 15-20 років (це житлове будівництво, будівництво об'єктів інфраструктури, дошкільних закладів, шкіл, об'єктів освіти, об'єктів транспорту, тобто весь комплекс детального розвитку міста) - це 500 млрд гривень, вартість реалізації на найближчі 15-20 років", - сказав він.

"Я вважаю, що це досить реальна цифра. Тому що, по-перше, якщо ми розіб'ємо цю суму на 15-20 років - це набагато менша цифра. По-друге, 70-80 % від цієї суми - це інвестиційні кошти", - додав він.

Реклама:

При цьому Броневицький зазначив, що для реалізації заходів, передбачених Генпланом, не обійтися і без підтримки держави.

"Хоча, без сумніву, ми не обійдемося без підтримки держбюджету. Такі об'єкти, як мости, тунелі, метрополітен, будуть будуватися за рахунок держпідтримки і держбюджету", - сказав він.

Броневицький повідомив, що вартість розробки Генплану обійшлася місту порівняно недорого - 19,6 млн гривень.

"Кошторисна вартість розробки Генерального плану становить 19,6 млн гривень. Для порівняння я можу сказати: зараз починається розробка Генерального плану Москви і тільки на концепцію плану було витрачено 10 млн доларів і 2 млн доларів на розробку генплану взагалі", - сказав Броневицький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!