Банк "Аваль" виставили на продаж - ЗМІ

Понеділок, 14 жовтня 2013, 09:09

Акціонери п'ятого за розміром активів Райффайзен Банку "Аваль" ведуть переговори про його продаж.

Про це Forbes повідомили чотири джерела - два інвестбанкіра, глава банку з групи найбільших і топ-менеджер одного великого клієнта Райффайзен Банку "Аваль".

Як пише видання, в прес -службі Raiffeisen Bank International AG, якій належить 96,4% акцій "Аваля", запевняють у протилежному.

"Це тривіальний слух з метою дестабілізації українського банківського ринку, який може бути пов'язаний з недавніми звітами про намір групи UniCredit продати Укрсоцбанк. Немає планів з продажу українського банку", - заявляє глава з маркетингу RBI Міхаель Пальцер.

Реклама:

Голова правління Райффайзен Банку "Аваль" Володимир Лавренчук сказав, що йому про переговори нічого не відомо.

Проте два співрозмовника повідомили, що в "Авалі" проводять (або проводили раніше) due diligence два потенційні покупці.

Одна з них - російська "Альфа Груп". "Альфа" зробила свою пропозицію, яку поки не акцептували у Відні. Вони будуть обговорювати його на цьому тижні", - відзначає інвестбанкір, знайомий з ходом переговорів.

Ще один претендент - "Дельта Банк" Миколи Лагуна. Лагун підтвердив свій інтерес до "Авалю". За його оцінкою, банк може бути проданий за один капітал з невеликим дисконтом.

Представник одного з потенційних покупців, що попросив не називати його, каже, що вони оцінили "Аваль" в 500-800 мільйонів доларів (залежно від умов угоди), пише видання.

За словами інвестбанкіра, знайомого з ходом переговорів, більш високі шанси на покупку "Авалю" - у "Альфа Груп".

"RBI хоче позбутися "від України", тому вони якийсь компроміс знайдуть. У цьому випадку фактор того, що "Дельта" - нехай і великий консолідатор, але не частина великої групи, яка може дозволити собі викласти всю суму одномоментно, буде дуже значущим. Для штаб-квартири RBI прийняти ризик розрахунків з "Дельтою" в розстрочку буде дуже складно. "Альфа" ж зможе це зробити одномоментно", - пояснює він.

Як пише видання, операція з продажу Райффайзен Банку "Аваль" може стати однією з найбільших за останні кілька років.

Нагадаємо, австрійський Raiffeisen Bank International придбав "Аваль" в 2005 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: