Фюле обіцяє Україні приріст ВВП більше 6%

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 13:34

Режим вільної торгівлі з Євросоюзом, який запрацює у разі підписання Угоди про асоціацію України та ЄС, буде давати щорічно приріст українській економіці більше 6%.

Про це заявив Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле на круглому столі у Верховній раді, передає "УНІАН".

"Ми провели оціночне дослідження, перед тим як ми почали проводити переговори, і вважаємо, що щорічний приріст ВВП України становитиме більше ніж 6%, якщо Зона вільної торгівлі буде повністю впроваджена", - сказав Фюле.

Комісар також зазначив, що для українських товаровиробників розроблені перехідні положення, які допоможуть українській економіці адаптуватися для переходу на стандарти ЄС.

Реклама:

"Переговори про механізми лібералізації передбачають захист економіки України, щоб зміни не проходили занадто швидко", - сказав Фюле.

Як відомо, Світовий банк погіршив прогноз зростання економіки України за підсумками 2013 року до 0% з раніше прогнозованого показника в 1%.

Нагадаємо, за версією Міжнародного валютного фонду, ВВП України за підсумками 2013 складе 0%, за версією міжнародної аудиторської компанії "Ернст енд Янг" - 1,1% , в ​​той час як ЄБРР спрогнозував падіння ВВП на 0,5%.

Згідно з державним бюджетом на поточний рік, номінальний ВВП в 2013 році повинен скласти 1,576 трлн гривень, зростання ВВП - 3,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!