Євросоюз обіцяє виділити Україні 160 мільйонів євро

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 09:05

Європейський союз зможе виділити Україні допомогу в розмірі 160 млн євро, якщо країна й надалі демонструватиме прогрес у галузі управління фінансами.

Про це повідомив директор програм сусідства Генерального директорату з питань розвитку і співробітництва Європейської комісії Міхаель Колер, передає "УНІАН".

Зокрема, за словами Колера, враховуючи прогрес, досягнутий Україною у реформуванні сфери управління державними фінансами, ЄС може відновити виділення допомоги Україні через механізм бюджетної підтримки.

При цьому він висловив надію на продовження українською стороною активної роботи з реформування системи управління державними фінансами.

Реклама:

"Я вважаю, якщо Україна і надалі буде демонструвати прогрес в галузі управління держфінансами, з усіма цими напрямками не буде жодних проблем і ЄС зможе виділити суму понад 160 млн євро для цих пріоритетних напрямів - це торгівля, регіональна політика та охорона навколишнього середовища", - зазначив Колер.

У свою чергу Прасолов підкреслив, що реформування сфери управління державними фінансами є одним із пріоритетних завдань уряду, в ході виконання яких він спирається на підтримку ЄК, враховуючи досвід та практику ЄС.

"Враховуючи це, сподіваємося на прийняття позитивного рішення з використання інструменту секторальної бюджетної підтримки в Україні", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, з 2008 року укладено 6 угод про фінансування програм секторальної бюджетної підтримки в сферах енергетики, охорони навколишнього середовища, енергоефективності, транспорту, управління кордонами, торгівлі (стандартизації) на загальну суму 368 млн євро, з яких 340,5 млн євро - кошти бюджетної підтримки і 27,5 млн євро - технічна допомога.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!