Мінфін візьме мільйонний кредит у російських банків

Понеділок, 9 вересня 2013, 09:29

Дворічну зовнішню позику на 750 мільйонів доларів, яку уряд в кінці серпня дозволив залучити Мінфіну, надасть російська сторона.

Про це пише Forbes.

Як повідомляється, під час засідання уряду міністр фінансів Юрій Колобов "з голосу" вніс пропозицію знизити обумовлений раніше урядом розмір комісії за залучення позики - з 3,02% до 0,5%.

Як пояснив Колобов, такого значного зниження комісійних вдалося досягти завдяки "вкрай важким переговорам з російськими партнерами". Замість 22,65 млн доларів за обслуговування позики Мінфін заплатить лише 3,75 млн доларів - Кабмін пропозицію підтримав.

Реклама:

Це означає, що кредит на 750 млн доларів Україні буде наданий російською стороною.

"Якби мова йшла про залучення коштів через євробонди, в їх розміщенні брали б участь чотири лід- менеджери Мінфіну - Credit Suisse, Morgan Stanley, ВТБ і Сбербанк Росії", - пояснює інвестбанкір на умовах анонімності.

За його словами, переговори Мінфіну виключно з російськими банками свідчать про те, що мова йде не про євробонди, а про прямий кредит.

"Причому російські інвестбанки не виступатимуть посередниками для залучення позики іншої держави. Вони самі надають фінансування", - уточнює співрозмовник, і додає: кредит нададуть два російські банки, один з яких - Сбербанк Росії.

Як пише видання, цю інформацію підтвердив і обізнаний високопоставлений банкір. Представник Мінфіну, знайомий з ходом переговорів, не підтвердив, але і не спростував тезу про те, що кредит буде залучено у російських банків.

За даними Forbes, протягом 45 днів до і після цієї операції її учасники не мають права її коментувати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: