Гривневі рахунки WebMoney арештовані на вимогу податківців - ЗМІ

Середа, 4 вересня 2013, 12:09

Гривневі рахунки платіжної системи WebMoney в банках арештовані на вимогу податкових органів.

Про це пишуть Вести, посилаючись на Головне слідче управління фінансових розслідувань Державної податкової служби.

Представники WebMoney розіслали клієнтам лист, в якому повідомили про призупинення прийому платежів. Компанія пообіцяла вирішити свої проблеми протягом одного тижня. Податківці уточнили, що арешт рахунків стався через відмову WebMoney виконувати вимоги Національного банку, зокрема, узаконити свою діяльність.

"Платіжна система не виконала жодну нашу постанову про обіг електронних грошей. І якщо вона зробить це зараз, то процес узгодження займе не менше 60 днів" , - зазначають в НБУ.

Реклама:

Гривневі кошти користувачів системи 2-3 вересня були заморожені. Зняти гроші вдавалося лише користувачам, які мають кілька гаманців у різних валютах . У зв'язку з цим в Україні активізувалися приватні обмінні пункти, що пропонують зняти гроші з електронних гаманців. Комісія в таких пунктах може скласти 15 % від суми, пише видання.

Як повідомлялося, у НБУ заявили, що WebMoney Transfer не має дозволу на дiяльнiсть.

У Міндоходів повідомили, що діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні у тому вигляді, в якому вона провадилася на території держави, не відповідає нормам чинного українського законодавства.

Організаторів системи WebMoney підозрюють в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: