Мінприроди та Chevron пішли на поступки щодо угоди про розподіл продукції

Вівторок, 3 вересня 2013, 12:55

Мінприроди та Chevron пішли на поступки Івано-Франківській і Львівській облрадам за проектом УРП

Про це йдеться у листі Мінприроди від 29 серпня, оприлюдненому на сайті Івано-Франківської облради, передає "Інтерфакс-Україна".

Як заначається, Мінприроди та міжвідомча комісія з організації виконання та укладення угод про розподіл продукції розробили нову редакцію УРП щодо Олеської газової площі (Івано-Франківська та Львівська обл.) між Україною, корпорацією Chevron (США) і ТОВ "Надра Олеська", яка передбачає передання в розпорядження облрадам 10-відсоткової частки держави в прибутку від реалізації вуглеводнів.

Згідно із листом, повністю враховано 14 його пропозицій і зауважень, частково - 35.

Реклама:

Водночас міністерство зазначає, що таке передання частини прибутку потребує внесення змін до бюджетного кодексу. Передбачається, що порядок, умови та терміни передання визначатимуться окремим договором між Кабміном і облрадою, який буде укладено протягом 180 днів із дати набуття чинності УРП.

Нова редакція УРП передбачає, що Chevron погоджуватиме з облрадами напрями використання коштів, які щорічно витрачатимуться на потреби соціального та промислового розвитку.

Крім того, американська компанія повністю відшкодовуватиме збиток, завданий навколишньому середовищу, й забезпечуватиме рекультивацію земельних ділянок і відновлення родючості ґрунтів.

Chevron також погодилася розкривати органам держвлади та/або місцевого самоврядування інформацію про назви хімічних речовин, що використовуються для гідророзриву пласта.

Крім того, для вирішення питань з організації укладення та виконання УРП до складу міжвідомчої комісії ввійдуть представники органів місцевої влади.

Мінприроди уточнює, що новий проект УРП було узгоджено з Chevron 28 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: