Договір з ExxonMobil планують підписати в жовтні, на початку листопада

Субота, 28 вересня 2013, 15:35

Договір з видобутку вуглеводнів на Скіфській ділянці Чорноморського шельфу компанією "ExxonMobil" планується до підписання в Києві наприкінці жовтня - початку листопада.

Про це заявив радник президента, керівник головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук в ефірі "5 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

"Відбулися контакти і зрештою підписання меморандуму з енергетичними компаніями США - це "Сhevron" і "ExxonMobil" (під час візиту президента України до США). Йдеться про ділянку Скіфську... Так, над Скіфською ділянкою буде працювати "ExxonMobil". Угода планується до підписання в Києві наприкінці жовтня - початку листопада", - заявив Гончарук.

Як повідомлялося, Україна в 2012 році провела три конкурси на укладення УРП: щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.), Олеської (Львівська та Івано-Франківська обл.) і Скіфської ділянок.

Реклама:

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфської - консорціум на чолі з американською ExxonMobil (40% , оператор), Shell (35%), австрійської OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15% ) і НАК "Надра України" (10%).

Площа Скіфської ділянки - 16,698 тис. кв. км, її територія межує з островом Зміїний. Раніше сумарні інвестиції в Скіфську ділянку було оцінено в 10-12 млрд доларів, прогнозований щорічний обсяг видобутку природного газу - до 3-4 млрд кубометрів, надходження до бюджету - 80-90 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: