Запорізька АЕС віддала 23 мільйони фірмі менеджерів сина Азарова

Середа, 25 вересня 2013, 12:08

"Запорізька АЕС" ДП "Енергоатом" за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "ГТР-Електронік" на постачання двох елегазових високовольтних вимикачів загальною вартістю 23,33 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші Гроші. Запоріжжя" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як пише видання, ТОВ "ГТР-Електронік" нині зареєстровано на Ірину Горпинченко та Владислава Низовського.

У 2009 році до складу засновників "ГТР-електронік" ввійшов Гліб Лєшков, який обіймає керівні посади в компаніях з будівельної групи "Розвиток" Олексія Азарова (наприклад, ТОВ "Ай-Тодор інцест").

Реклама:

"Тоді департамент економічної безпеки "Енергоатому" звинуватив фірму "ГТР-Електронік" в поданні фіктивних документів про надання фірмі дилерських прав на реалізацію продукції компаніями-виробниками. Тож, компанію внесли в список недобросовісних контрагентів. А частку Лєшкова у статутному капіталі "ГТР-електронік" у 2010 році було перереєстровано на Владислава Низовського", - пише видання.

У свою чергу Низовський відомий як бізнес-партнер Романа Кукотенко (разом заснували ТОВ "Хендлінг технік"). Кукотенко відомий як представник ЗАТ "Група "Розвиток" яку через австрійську фірму "Гарда Хандельс-унд Беталiгунгс ГмбХ" контролює син прем’єр-міністра Олексій Азаров.

Єдиним конкурентом на тендері Запорізької АЕС було ТОВ "Техком", чия пропозиція була дорожчою лише на 0,4%. Підприємство зареєстроване на Сергія Вовка, який раніше значився і серед співвласників "ГТР-Електронік".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: