"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оцінку землі при оформленні спадщини можуть скасувати

Вівторок, 24 вересня 2013, 15:20

Верховна рада пропонує скасувати обов'язкове проведення грошової оцінки земельних ділянок при оформленні спадщини.

Відповідна ініціатива міститься в проекті закону № 3298 від 19 вересня 2013 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оціночної діяльності", повідомляє УНІАН.

Авторами документу виступили 12 депутатів різних фракцій, у тому числі - позафракційних.

Розробники законопроекту пояснюють необхідність його прийняття тим, що для проведення обов'язкової грошової оцінки землі спадкоємцю потрібно платити величезні суми коштів.

Реклама:

"Особливо гостро стоїть це питання в сільській місцевості. Люди бажають отримати майно у спадок, але не мають фінансової можливості на здійснення всіх процедурних питань", - йдеться в пояснювальній записці до документу.

Крім цього, нардепи пропонують внести зміни до закону "Про Фонд державного майна України" (ФДМ) , наділивши ФДМ правом здійснювати професійну оціночну діяльність у процесі приватизації та оренди держмайна, а також вести Держреєстр оцінювачів та суб'єктів оціночної діяльності.

У разі прийняття цього закону і підписання його президентом, він набуде чинності наступного дня після його публікації в пресі.

Як повідомлялося, на початку вересня Кабінет міністрів скоротив перелік документів, необхідних для отримання ліцензії на проведення робіт з оцінки земель.

Відповідне рішення було закріплене постановою уряду. Документ, зокрема, передбачає, що виписку з реєстру оцінювачів для отримання зазначеної ліцензії надавати не потрібно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: