"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ зніме тему дефолту України з порядку денного - експерти

Неділя, 22 вересня 2013, 13:41

Відновлення фінансової співпраці з МВФ буде кращим способом для України в найближчій перспективі запевнити усіх у платоспроможності країни.

Про це заявляють експерти, опитані агентством "Інтерфакс- Україна" в кулуарах 10 Ялтинської щорічної зустрічі.

"Думаю, що дефолту не варто очікувати. Ситуація не така уже і погана. Вона, звичайно, змушує задуматися і прийняти рішення, але в України є ще кілька страховок, якими вона може скористатися. І найефективніша - відновити співпрацю з МВФ", - сказав голова інвестиційної компанії "Драгон Капітал" Томаш Фіала.

"У запасі у економічної влади є цілий ряд рішень, цілий ряд варіантів, які, напевно, можуть бути болісно сприйняті населенням і можуть вдарити по рейтингу влади, але, з іншого боку, в будь-якому випадку це краще, ніж дефолт. Насамперед, можлива угода з МВФ", ​​- вторить йому глава інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа.

Реклама:

Необхідність відновлення фінансового співробітництва з МВФ підтримує і депутат від правлячої Партії регіонів, екс-віце-прем'єр і екс-глава Нацбанку Сергій Тігіпко.

"МВФ дуже був би зараз потрібен. Упевнений, що у нас є свої резерви, але, думаю, що без МВФ зараз буде дуже важкий період часу", - сказав він.

Депутат зазначив, що тимчасова відмова ФРС США від зміни політики кількісного пом'якшення дає Україні перепочинок на 2-3 місяці , але рано чи пізно ставки на ринку запозичень почнуть зростати.

Як повідомлялося , в кінці тижня Moody's знизив рейтинг єврооблігацій України до" Caa1" з перспективою подальшого зниження.

Агентство пояснило своє рішення зростаючою стурбованістю відносно зовнішньої ліквідності країни в умовах зниження резервів, зростання попиту на валюту і майбутніх великих виплат, невизначеністю переговорів з МВФ і погіршенням відносин з Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!