Закачаний Фірташем газ не може вважатися держборгом - НБУ

П'ятниця, 20 вересня 2013, 11:02

Закачаний структурами Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа в підземні сховища газ не може бути віднесений до державних зобов'язань.

Про це заявив заступник директора генерального економічного департаменту Нацбанку Сергій Ніколайчук на конференції в Ялті в четвер, відповідаючи на питання про зобов'язання НАК "Нафтогаз України" щодо оплати закачаного Group DF в ПСГ газу, передає "Інтерфакс-Україна".

Аналогічної думки дотримується і директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст.

"Якщо комерційне підприємство закачало до ПСГ для забезпечення технологічних функцій, це не може вважатися держборгом, якщо тільки не відбудеться зміна права власності, а наскільки я розумію, такого не трапиться" , - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося , Фірташ повідомив, що Україна накопичить в підземних сховищах газу (ПСГ ) 20-21 млрд куб. м газу до кінця жовтня.

"Ми закачаємо в ПГС 6-6,5 млрд куб. м газу , 6-7 млрд куб. м газу закачає Україна власного видобутку, а все інше - це російський газ. Знайшли рішення, як це зробити. Ну, скажімо, може не за гроші - відстрочки, якісь можливості вони знайшли... до кінця жовтня, я вважаю, буде в ПСГ 20-21 млрд куб. м газу" , - сказав він тоді.

Фірташ уточнив, що цього обсягу достатньо для успішного проходження опалювального сезону.

Бізнесмен уточнив, що його структури на сьогодні накопичили в ПСГ 1,3-1,5 млрд куб. м газу , ще 5 млрд куб. м газу вони закачають до листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!