Кабмін обмежив можливості перереєстрації транспортних засобів

Понеділок, 2 вересня 2013, 15:43

Кабінет міністрів обмежив можливості перереєстрації транспортних засобів на нового власника, внісши зміни до відповідного порядку держреєстрації.

Про це йдеться в постанові уряду від 1 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою, забороняється перереєстрація на нового власника транспортних засобів, щодо яких є постанова суду про накладення арешту або заборону зняття з обліку чи постанова державного виконавця про накладення арешту.

"Забороняється також перереєстрація транспортних засобів, зареєстрованих за неповнолітніми особами без письмової нотаріально засвідченої згоди батьків (усиновлювачів) або піклувальника і дозволу органу опіки та піклування; перереєстрація на нового власника транспортних засобів, отриманих через органи соціального захисту населення або управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, без письмового розпорядження зазначених органів", - йдеться в документі.

Реклама:

Крім того, заборонено перереєструвати на нових власників транспортні засоби, придбані в розстрочку, без надання відповідних документів про остаточний розрахунок.

Раніше зазначені заборони діяли тільки стосовно зняття з обліку транспортних засобів.

Крім того, забороняється зняття з обліку для подальшого відчуження та/або перереєстрації на нового власника переданих безоплатно транспортних засобів, які зареєстровані без сплати мита та інших податків і зборів (обов'язкових платежів), передбачених законодавством при імпорті автомобілів, без подання документів про внесення зазначених платежів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!